Bevásárló kosár 0 tétel(ek) - 0Ft

Nyitólap > Kérdések/Válaszok > Általános kérdések > Hogyan tudom a domainomat a tárhelyemre irányítani?


Hogyan tudom a domainomat a tárhelyemre irányítani?




Erre három mód létezik:

1. A legegyszerûbb, ha a domainját átkéri a tárhely szolgáltatóhoz. Ez költséggel és több kevesebb idõvel jár. Nemzetközi domainok esetében az átkérés jóváhagyását követõ 5 munkanap a transzfer ideje.
Magyar .hu domain estében ez gyorsabb, ha a szükséges okmányokat megküldte a szolgáltatónak, akkor 1-2 munkanap alatt lezajlik a transzfer.

2. A domainnál a névszervereket átállítja a szolgáltatójától kapott névszerverekre, ez nemzetközi domainok esetében simán elvégezheti, és pár órán belül teljes körûen publikálódik. A .hu végzõdésû domainok esetében(ezt csak pár cég oldalán tudja végrehajtani), ha a névszerverben a zóna hibátlan 1-2 órán belül megtörténik az átállás, ha hibás a zóna, akkor addig nem áll át a NIC rendszerében, amíg a zónát nem javítják. A zóna javítását, amennyiben a tárhely szolgáltatója biztosít erre lehetõséget saját maga végzi, ha nem, akkor a tárhely szolgáltatójához kell fordulnia a javítási kérelmével. Ez a megoldás költségekkel nem jár és sokkal kevesebb kiesést eredményez.
Ebben mi nem tudunk segíteni, hiába fordul hozzánk, nincs hozzá jogosultságunk, hiszen nem a mi névszervereink!

3. A DNS zónák menü alatt hozzáadja az új zónát, ekkor létrejön egy alap zóna szerkezet, majd a domainok menü alatt a domainnál a névszervert beállítja a zóna kezelõben jelzettekre és ezt követõen visszatérve a zóna kezelõbe további rekordokat adhat a zónához. Természetesen a névszervert nem kell átállítani, ha már eleve a zóna kezelõben jelzettek vannak beállítva.
A zóna kezelõ használata ingyenes és nem csak a nálunk regisztrált, vagy hozzánk átkért domainoknál használható, hanem más regisztrátornál lévõ domainjahoz i(ez a világban pár regisztrátornál lehetséges, de ott is pénzbe kerül) s használhatja.
Ha a névszervert kell állítani az átállási idõ a 2. -ik pontnak megfelelõ, ha nem kell állítani, csak a zóna rekord kerül módosításra, az átállási idõ a TTL szerint megadott lesz, alapesetben 1 óra.
Ha tudás hiány miatt nem boldogul a beállítással, akkor kérésre 500Ft+ÁFA / domain /alkalom áron kérheti tõlünk a beállítást.


Kielégítő választ kapott?

Kedvencekhez ad Kedvencekhez ad    Hírek nyomtatása Hírek nyomtatása

Also Read


Simple vásárlói tájékoztató

Simple vásárlói tájékoztató